Van Basten adviseert harde opvolger, miste type Schaars en bestempeld Sno als een vergissing

De onlangs opgestapte Ajax trainer Marco van Basten vindt dat zijn opvolger een type schoolmeester zou moeten zijn. Dat zegt Van Basten dinsdag in een exclusief interview met Eredivisie Live. “Iemand die hard is en constant hard is”, zegt de onlangs opgestapte trainer, die meedogenloos oordeelde over zichzelf. Van Basten spreekt zich niet uit over Co Adriaanse, één van de kandidaten voor zijn opvolging. “Ik ga daar niet over en daar wil ik ook niets over zeggen.”

Type Schaars
In het interview met Eredivisie Live blikt Van Basten terug op zijn seizoen bij Ajax. In zijn selectie heeft hij vooral een bepalende middenvelder gemist. “Een type Stijn Schaars, een controlerende middenvelder die de boel corrigeert en motiveert, dat zou heel wenselijk zijn geweest.”

Het aantrekken van Evander Sno beschouwt Van Basten achteraf als een vergissing. “Sno was meer als aanvulling, om er fysiek iemand bij te hebben, met name op het middenveld en achterin. Dat bleek uiteindelijk toch iets anders te zijn, want hij was veel meer aanvallend ingesteld. Een vergissing, dat kan gebeuren.”

Het complete, 30 minuten durende gesprek wordt in de komende weken uitgezonden op Eredivisie Live, in een serie interviews met hoofdrolspelers uit het afgelopen voetbalseizoen.

Related posts