Maduro: ‘Ik wil dat het Ajax goed gaat’

Ajax stelt op korte termijn haar derde trainer aan sinds het vertrek van Hedwiges Maduro krap anderhalf jaar geleden. Onbegrijpelijk, vindt de verdediger van Valencia. “Ik voel mee met Ajax, ik wil dat alles goed gaat in Amsterdam,” aldus Maduro tegenover Sportweek. Maduro geeft aan dat Ajax vorig jaar weloverwogen heeft gekozen voor Marco van Basten. “Laat hem dan ook rustig zijn werk doen. De mensen die nu blij zijn met zijn vertrek, snappen niet dat Ajax hier echt niet beter van gaat voetballen.”

Als voorbeeld noemt hij de situatie in seizoen 2005/2006 rond toenmalig trainer Danny Blind, die in zijn ogen ook te vroeg het veld moest ruimen. “We werden tweede in de competitie, wonnen de beker, haalden de tweede ronde van de Champions League en toch werd Blind ontslagen.”

Ajax is slechts gebaat bij stabiliteit en continuïteit, vertelt Maduro. “Ik heb bij Ajax nooit langer dan anderhalf jaar met dezelfde trainer gewerkt. Dat kan echt niet. Ajax moet een trainer voor drie jaar aanstellen, iemand die kan bouwen. Gewoon doen. Nu krijg je weer een nieuwe trainer, weer andere spelers, moeten ze wéér helemaal opnieuw beginnen. Dat is echt dodelijk voor de moraal.”

Bron: AjaxLife

Voetnoot: Wellicht is in Valencia niet alles goed doorgekomen maar voor de goede orde: Ajax heeft Van Basten, die een 4-jarig contract had, niet ontslagen. Hij is zelf opgestapt hoor meneer Maduro!

Related posts