Drie Ajacieden, waaronder Stekelenburg, opgeroepen voor extra Oranje-stages

Bondscoach Bert van Marwijk heeft Maarten Stekelenburg, Gregory Van der Wiel en Robbie Wielaert uitgenodigd voor drie extra Oranje-trainingsstages op 21/22 mei, 25/26 mei en 28/29 mei. De stages zijn bedoeld voor kandidaat-internationals die het seizoen bij hun club inmiddels hebben afgesloten.

Tijdens deze tweedaagse stages traint de technische staf van Oranje met spelers die in aanmerking komen voor de Oranje-selectie voor de WK-kwalificatieduels van zaterdag 6 juni (IJsland-uit) en woensdag 10 juni (Noorwegen-thuis) en die geen (internationale) competitie- en/of bekerverplichtingen meer hebben.

Stekelenburg
Opvallend is vooral dat ook Maarten Stekelenburg de extra stages moet doorlopen. De doelman is normaal gesproken vaste keuze bij Oranje maar doordat hij de laatste maanden door Van Basten bij Ajax gepasseerd was keepte hij nauwelijks. Het kan gewoon zijn dat Van Marwijk de Ajax-goalie juist nu wat ritme op wil laten doen. Een andere reden zou kunnen zijn dat ook hij twijfelt. Ook Vitesse-doelman Piet Velthuizen zit namelijk in de stage groep.

De volgende twaalf spelers melden zich volgende week donderdag in Hoenderloo:
Ibrahim Afellay (PSV), Nordin Amrabat (PSV), Edson Braafheid (FC Twente), Eljero Elia (FC Twente), Dirk Marcellis (PSV), David Mendes da Silva (AZ), Stijn Schaars (AZ), Maarten Stekelenburg (Ajax), Piet Velthuizen (Vitesse), Gregory van der Wiel (Ajax), Robbie Wielaert (Ajax) en Demy de Zeeuw (AZ).

Bron: KNVB

Related posts