Cruijff: ‘Van Basten goed genoeg voor AC Milan’

Marco van Basten kan zonder problemen AC Milan naar een hoger niveau brengen. Althans dat is de mening van zijn leermeester Johan Cruijff. In een interview met La Gazetta dello Sport laat Cruijff zijn uitgelezen mening blijken.

Cruijff is nog altijd vol lof over Van Basten als trainer. ‘Ik denk wel degelijk dat hij er klaar voor is’, legde Cruijff uit. ‘Hij heeft de kwaliteiten om een kleedkamer te leiden. Dat dit hem bij Ajax niet gelukt is, is zeer onbevredigend. Dat hij op eigen initiatief daar een einde aan heeft gemaakt kun je alleen maar waardering voor hebben. Van Guardiola zeiden ze dat zijn aanstelling door Barcelona misschien wel te vroeg kwam’. De Catalaanse pupil van Cruijff wordt na bijna een seizoen bijna doodgeknuffeld als coach van Barcelona, dat nog drie hoofdprijzen kan pakken. Marco van Basten is volgens Johan Cruijff in staat tot Josep Guardiola-achtige prestaties bij de club waar hij als spits furore maakte in de Serie A.

De club uit Milaan maakt momenteel ook een roerige periode door. Clubeigenaar Silvio Berlusconi laat er geen gras over groeien en ziet trainer Ancelotti als voornaamste oorzaak van het mislukte seizoen. ‘Met de spelers die wij momenteel tot onze beschikking hebben, hadden wij tot aan de laatste wedstrijd mee moeten doen om de scudetto’. De achterstand op koploper Inter bedraagt drie wedstrijden voor het einde van de Serie A zeven punten, waarmee Milan zo goed als uitgeschakeld is in de strijd om het kampioenschap. ‘Als we dit jaar geen kampioen worden, is dat alleen maar de schuld van Ancelotti’, aldus Berlusconi.

Bron: sportweek.nl

Related posts