‘Ajax gaat gesprekken aan met meerdere kandidaten waaronder Co Adriaanse’

Ajax vraagt Co Adriaanse (61) een dezer dagen of hij beschikbaar en bereid is om Marco van Basten op te volgens als trainer van Ajax. “We hebben een shortlist opgesteld en Co staat daarop”, bevestigt algemeen directeur Rik van den Boog vanochtend tegenover De Telegraaf. “Hij zal op korte termijn worden gepolst.”

Van den Boog haast zich erbij te zeggen dat Adriaanse niet bovenaan het wensenlijstje staat. “Er is nog geen volgorde bepaald. Pas na de gesprekken met alle kandidaten hebben we een nummer één, twee, drie, enzovoort.”

Adriaanse kan komend weekeinde kampioen worden met zijn huidige club Red Bull Salzburg. De Amsterdammer is na dit seizoen transfervrij, stond in 2000 al onder contract bij Ajax en sluit aan bij de door Urby Emanuelson verwoorde wens van de spelersgroep nu een ‘strenge’ trainer te krijgen. “Dat heeft deze selectie nodig.”

Zie ook eerdere berichten:
11-05-2009: Ajax gaat deze week opvolger benaderen: Rijkaard valt af
10-05-2009: ‘Adriaanse voornaamste kandidaat; Ajax zoekt leider en opvoeder’

Related posts