Column; Zwaar bewolkt met heel veel zon

Zondagochtend, de zon schijnt, warmte stroomt door het open raam, luxe broodjes worden opgewarmd in de oven en nog even en dan pak ik de tram richting de Arena.
Het is de laatste wedstrijd van het seizoen en naast de mogelijkheid om komend seizoen een wedstrijd in de voorronde minder te kunnen spelen, gaat het qua resultaat nergens meer om.
Qua dat laatste is dat bekeken vanuit het oogpunt van de club, want ook op deze laatste speeldag zijn er voor de supporters nog diverse punten die op de agenda staan en valt er nog genoeg te behalen.

Al jaren lang zijn onze doelstellingen duidelijker dan duidelijk en leveren we deze dan ook seizoen na seizoen in bij het bestuur, technische staf & spelers, maar op de een of andere manier lijkt het toch niet duidelijk te zijn.
En zo ook gisteren stonden velen supporters weer als 1 lijnrecht tegenover de club, daar de club na vele beloftes wederom niet aan de doelstellingen heeft voldaan en 1 van Europa’s (historisch gezien) grootste en qua prijzen rijkste clubs weer met lege handen staat aan het einde van het seizoen.
Nu denken ze bij het bestuur waarschijnlijk dat we allemaal lid zijn van de kids club, want als ze dachten dat de supporters net als zij blij zijn met een derde plek dan zitten ze er goed naast.

Op dit moment weet ik nog steeds niet tegen wie het bedoeld was maar zou ik graag de opgeheven middelvinger van Perez als symbool voor de middag uitroepen, want zo voelde ik me na 90 minuten.
We werden allemaal weer bedankt voor onze steun en op voorhand waarschijnlijk voor het feit dat we allemaal toch wel weer aan die verhoging van de seizoenskaart voldoen.
Tja wat moet je verdomme anders doen? Je kaart opzeggen? Uit protest weigeren te betalen? Wat zal volgen is een bevestiging van de club, misschien een dankwoord en jouw stoel gaat gewoon naar iemand anders.
De duidelijk aangekondigde actie was het in de 1e helft leeg houden van de vakken aan de zuidzijde en hieraan werd dan ook door velen supporters gehoor aangegeven.
Voor mij was dit dan ook een prima reden om gezellig aan de zuidzijde een terrasje te pakken, wat te werken aan een zomers tintje en de nodige biertjes achterover te slaan.

Tegen het einde van de 1e helft werd besloten om richting ingang te gaan en een kijkje te nemen in ’t stadion.
Wat betreft het vertoonde spel in de 1e helft begreep ik dat het niet slecht was en dat er een aantal prima kansen niet benut waren en dus weinig verschil met de voorgaande wedstrijden.
Twente speelde redelijk mee en zal ook iets gedacht hebben van; “laat ze maar gaan vandaag, want wij pakken straks de beker ook nog even tegen dat clubje dat ze met ruime cijfers heeft verslagen”.
Als je dan ook een opsomming maak van de dag dan kan ik het enkel omschrijven als een zwaar bewolkte dag met zeer veel zonneschijn in Amsterdam Zuid Oost.
Ajax wint voor de 2e keer dit seizoen van de nummer 2 in de competitie, ca. 40km verderop wordt een schaal uitgereikt, op een gezellige uitwedstrijd tegen de Volendamse trots moeten we weer minimaal een jaar wachten en door een eerder gemaakte stomme actie was de kans om de topscorer van het seizoen in de gelederen te hebben ook verkeken.

Waarom dan toch nog een zonnige dag, had enkel te maken met het feit dat het bier koud was, velen supporters de actie steunden en er werd gewonnen. Of het daadwerkelijk ook ergens toen zal leiden moet nog duidelijk worden, al heb ik er zelf een hard hoofd in en zal eind deze maand naar alle waarschijnlijkheid gewoon een bedrag verhoogd met 10% van mijn rekening worden afgeschreven.
In een eerder stadium heb ik de directie schriftelijk proberen te bereiken, met het verzoek een duidelijk antwoord te geven op alle decepties van de afgelopen jaren en tevens op het belachelijke idee de seizoenskaart te verhogen, maar tot op heden heb ik nog niks vernomen.

De zomerstop is begonnen en daar Ajax ook het bedrag dat clubs dienen te betalen om oefenwedstrijden tegen de “Godenzonen?” te mogen spelen heeft verhoogd, zal het waarschijnlijk uitdraaien op wedstrijden tegen de F1 van de lokale schubberkutteveen.
Misschien nog een trainingskamp in Engeland tegen een paar middenmoters, dan het Tournament (tegen hoge entreekosten) en met een aankoop hier en daar weer vol goede moed aan het seizoen beginnen.
De club zal weer gaan voor nationaal & internationaal succes en weer vele mooie brieven sturen naar supporters die een uitwedstrijd zullen bezoeken met de nodige idiote combi regelingen en tegen belachelijk hoge entreeprijzen.

Mij viel het gisteren op dat zelf 45 minuten kijken naar het huidige Ajax erg zwaar is en ik blij was met het vertier op de tribune in de vorm van papierrollen en aanwezige voetballen.
Tevens zou ik Ajax willen adviseren om bij negatieve resultaten niet meer Kees Prins uit te nodigen voor een muzikale bijdrage, maar zijn Jiskefet collega Michiel Romeyn voor de groep zetten ten overstaan van alle supporters en dat hij dan op zeer duidelijke wijze kenbaar maakt hoe een verslagen “vader” zich voelt als een speler het Ajaxniveau niet aan kan.
Misschien dat het ze aan het denken zet en aan het voetballen krijgt en we na jaren van afzien weer mooie tijden gaan beleven in ons mooie Mokum met bijbehorende prijzen.
Het seizoen is over, de prijzen verdeeld, het shirt op voorhand weer verkracht, de seizoenskaarten duurder, de trainer vertrokken, spelers op onverdiende vakantie, de stoeltjes nog immer niet rood wit, de kloof tussen club en supporters nog steeds ontzettend groot en wij worden wederom weer gefrustreerd achtergelaten in de sombere tijd die zomerstop heet.

Dit is mijn club, mijn ideaal en helaas ook de meest zakelijke en commerciële van allemaal.
Wij zitten al jaren met de vragen, zij hebben al jaren de antwoorden, maar naast dat wij als supporters gisteren de deuren gesloten hielden gebeurd dit aan clubkant al jaren onnodig en is het weer afwachten of de deur volgend seizoen wordt opengezet.
De tijd zal het leren, maar veel tijd is er niet meer wat betreft de supporters.

Ruud

Related posts