Ajax sluit seizoen af met 1-0 winst op FC Twente

Ajax heeft op de laatste speeldag gedaan wat het moest doen. Thuis tegen nummer twee FC Twente heeft de ploeg met 1-0 gewonnen. Na een uur spelen besliste Urby Emanuelson uit een vrije trap de wedstrijd door de enige treffer binnen te schieten.

Kijk hier voor het Fotoverslag van dit duel

Ajax was duidelijk de betere in de Amsterdam Arena. Sulejmani speelde een hele behoorlijke wedstrijd en kreeg in de eerste helft drie goede kansen. Alderweireld was ook dichtbij een treffer. Zijn inzet verdween op de paal. het duurde tot de 60ste minuut alvorens Ajax verdiend op voorsprong kwam door de mooie vrije trap van Emanuelson. Ook daarna kwam Ajax nauwelijks meer in gevaar, op een vrije trap van Perez na.

Zoals aangekondigd zijn de fans op Zuid de eerste helft bij het duel tussen Ajax en FC Twente buiten het stadion gebleven. Er zijn wel enkele spandoeken opgehangen, onder andere een op Vak410

Al voor de wedstrijd is Luis Suarez door de Supportersvereniging uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar. Gregory van der Wiel werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar, hij werd daartoe aangewezen door de technische staf. Voor de aftrap sprak technisch directeur Danny Blind de twee Ajacieden toe.

Ajax-TC Twente: 1-0 (0-0)
60. Urby Emanuelson 1-0

Scheidsrechter: Bossen
Toeschouwers: 50518
Geel: Vurnon Anita (Ajax), Douglas (Twente)

Opstelling Ajax:
Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Rob Wielaert, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Eyong Enoh, Ismail Aissati (’26 Siem de Jong), Vurnon Anita, Leonardo (’60 Javier Martina), Miralem Sulejmani (’69 Rasmus Lindgren), Urby Emanuelson

Opstelling FC Twente:
Boschker (’46 Michailov), Wellenberg, Wisgerhof, Douglas (’40 Heubach), Braafheid, Brama, Perez, Janssen (’55 Tiote), Denneboom, Arnautovic, Elia

Related posts