Stekelenburg: ‘Dit was niet mijn jaar’

Seizoen 2008/2009 is niet het jaar geworden van Maarten Stekelenburg. De doelman werd geplaagd door blessures en ziekte en een mindere periode na zijn rentree kostte hem zijn basisplek.

Nu de coach die daar verantwoordelijk voor was is opgestapt, is natuurlijk de hamvraag aan Maarten of hij nog toekomst ziet bij Ajax. ‘We moeten niet vergeten dat wij als Ajax dit seizoen gefaald hebben. Ook ik heb gefaald ondanks dat ik de laatste maanden geen eerste doelman ben. Ik maak wel deel uit van het team en voel mij zeker ook schuldig aan het mislukte seizoen’. Vorig jaar wist Stekelenburg zich aan de malaise te onttrekken, werd hij zelfs speler van het jaar, maar dit seizoen is alles anders en is Kenneth Vermeer uitgegroeid tot eerste doelman. ‘Uiteraard gun ik Kenneth de plek onder de lat maar voor mij persoonlijk is dit niet goed natuurlijk. Ik wil mijn plek in Oranje behouden en heb daarvoor wedstrijden nodig in het eerste van Ajax’.

Transfer
Of Maarten ook denkt aan een vertrek bij Ajax laat hij nog in het midden. ‘Misschien verandert de situatie onder de nieuwe trainer, en als ik dan weer genoegen moet nemen met een reserverol dan is het misschien wel beter om weg te gaan’. Toch mag de keeper ook zijn hand in eigen boezem steken want in bepaalde wedstrijden was hij niet echt de betrouwbare doelman. Stekelenburg is daar duidelijk in en weet ook dat dit aan bepaalde dingen lag. ‘Ik heb lang gerevalideerd, daarna goed getraind en op trainingskamp in Portugal de gehele voorbereiding op de tweede helft van het seizoen meegemaakt. Voor mij was dat genoeg. Ik voelde me er klaar voor, maar speelde wisselvallig. Dat was begrijpelijk, misschien zelfs enigszins logisch. Dat je er dan naast staat doet pijn maar dat is met alles in het leven. Niks is zeker’.

Bron: Ajaxlife.nl

Related posts