Maduro ‘vergeten’ basisspeler

Hedwiges Maduro staat sinds zijn transfer van Ajax naar Valencia niet meer zo in de picture. Na het vertrek van Ronald Koeman bij de Spaanse club leek de 24-jarige verdediger/middenvelder zijn langste tijd in de sinaasappelstad gehad te hebben. Intussen is hij uitgegroeid tot een basisspeler in de ploeg van Unai Emery.

Maduro is dan ook heel blij dat hij ondanks dat hij aanvankelijk weinig speelde vertrouwen in zichzelf heeft gehouden. “Ik was ervan overtuigd dat mijn kans zou komen. Daarom bleef ik gefocust. In die periode heb ik extra trainingen afgewerkt, heb ik gewerkt aan mijn startsnelheid, heb ik veel in het krachthonk gezeten. Ik merk dat ik daar nu veel profijt van heb; ik voel me fitter en sterker dan ooit tevoren”.

Maduro die bij Ajax veelal als verdedigende middenvelder speelde is nu een vaste waarde in de verdediging van Valencia. “Lange tijd zag ik voor mijzelf een rol weggelegd op het middenveld. Maar op een gegeven moment speelde ik zo consequent in het centrum van de defensie, dat ik het als mijn vaste positie ben gaan zien. Inmiddels is het wel mijn beste positie”, zegt hij.

Hoewel Maduro het dus goed doet bij Valencia heeft hij het idee dat men hem in Nederland een beetje vergeten is. “Af en toe heb ik echt het idee dat in Nederland niemand het over mij heeft. Zo normaal is het toch niet dat ik bij zo’n grote club wekelijks speel? Onlangs wees iemand mij erop dat ik vaak de enige buitenlander in de basis ben. Dat geeft een heel bijzonder gevoel. Valencia is nog steeds echt Spaans”, aldus de twaalfvoudig international.

Bron: nusport.nl/vi.nl

Related posts