Emanuelson: ‘Het wordt tijd voor de harde hand’

Ajax doet er in zijn zoektocht naar een nieuwe trainer volgens Urby Emanuelson verstandig aan iemand te kiezen, die discipline hoog in het vaandel heeft staan.

Emanuelson, die sinds zijn entree in het eerste elftal vier trainers boven zich kreeg, moet voorlopig echter afwachten wie de nieuwe oefenmeester van Ajax zal worden. Algemeen directeur Rik van den Boog wil zo snel mogelijk een nieuwe trainer aanstellen, maar zal geen overhaaste beslissing nemen, zo liet hij eerder weten. Emanuelson weet wel waar het momenteel aan schort bij de ploeg. ‘Wij hebben een harde hand nodig, een strenge trainer. Adrie Koster, Danny Blind en Marco van Basten waren op zich rustige personen. Ik denk dat een type Henk Ten Cate beter bij ons past’.

Emanuelson is samen met doelman Maarten Stekelenburg momenteel de Ajacied met de meeste dienstjaren in de selectie. De 22-jarige Emanuelson maakte zijn debuut tijdens het seizoen 2004/05 en speelde tot dusver 122 duels, daarin scoorde hij tien keer.


Related posts