Jong Ajax wint benefietduel van Jong Liverpool

Jong Ajax heeft de benefietwedstrijd, vanavond op Sportpark De Toekomst, tegen Jong Liverpool met 1-0 gewonnen. In de 89ste minuut viel het winnende doelpunt, toen een Liverpool-verdediger een voorzet van Danilo Sousa Campos in eigen goal werkte.

Ajax begon beter, maar gaandeweg de eerste helft werd Liverpool sterker. Nemeth kon na een foute pass van Van der Heijden alleen op Stekelenburg afkomen, maar speelde de bal te ver voor zich uit. Even later had de rechtsbuiten van Liverpool een goede kans, maar zijn poging ging over. Ajax kon in de eerste helft amper kansen creeren.

In een betere tweede helft was Ajax de sterkere ploeg, maar kregen de Engelsen de beste kansen. Zo redde Stekelenburg goed toen Nemeth alleen voor de doelman verscheen en schoot een andere speler van Liverpool hoog over in kansrijke positie. Aan de andere kant redde de keeper goed op een kopbal van Sno. Robbert Schilder zag twee schoten naast de goal verdwijnen. Een snelle uittrap van Stekelenburg op Sousa Campos leidde uiteindelijk de late treffer van Ajax in. Voorafgaand aan het duel gaf Ajax de stichting Right to Play een cheque van 25.000 euro.