Van Basten: ‘Ik kon Ajax niet beter maken’

Ajax kan opnieuw op zoek naar een andere trainer. De zoveelste zullen velen van ons denken en zeggen en dat is ook juist. Marco van Basten is alweer de tiende trainer in twaalf jaar!! die vroegtijdig de Arena heeft verlaten. Ligt dit nou echt aan de heren trainers of zijn er andere vreemde dingen gaande binnen Ajax?

Na de afstraffing bij Sparta zag je aan het gezicht van Marco dat hij er eigenlijk wel klaar mee was. Natuurlijk wordt een trainer beoordeeld op zijn prestaties binnen een ploeg, maar als je de vraag andersom stelt dan kun je je ook afvragen wie er moeten zorgen voor die prestaties. Wie je ook opstelt binnen je team, daar mag je van verwachten dat zij voor de volle honderd procent geven van wat zij in huis hebben. Doen zij dat niet dan sta je als trainer machteloos.

Marco van Basten gaf vanmiddag in de persconferentie aan dat hij zichzelf niet goed genoeg acht voor ons aller Ajax. ‘ Ben ik wel goed bezig? Heb ik genoeg invloed om de spelers volgend seizoen naar een hoger niveau te brengen? Dat gevoel heb ik niet, dus heb ik besloten ermee te stoppen. Ik word betaald om resultaten te behalen. Als die uitblijven, ben ik de eerste die naar zichzelf kijkt’. Dit zijn uitspraken waar je alleen maar waardering voor kunt hebben. Marco heeft het boetekleed aangetrokken en heeft hiermee aangegeven dat Ajax beter verdient. ”Voor ons is de competitie afgelopen weekend beslist. Toen viel naast het eerste doel, kampioen worden, ook de tweede doelstelling weg, tweede worden. Dan vind ik dat je hebt gefaald’. Inderdaad, gefaald, dat hebben wij als Ajax maar wie nog eens goed de beelden terugkijkt kan eigenlijk wel zien wie er afgelopen zondag echt gefaald hebben.

Marco Bedankt en het ga je goed.Met dank aan AjaxLife.

Related posts