Rijkaard wacht nog op interessante aanbieding

Frank Rijkaard wacht nog altijd rustig af op interessante aanbiedingen die komen gaan. De clubloze trainer wil volgens zijn zaakwaarnemer weer in een grote competitie aan de slag gaan, alleen een functie als bondscoach wijst hij bij voorbaat van de hand. Voorlopig zit de voormalig coach van Sparta en Barcelona in de wachtkamer.

“Rijkaard neemt alle serieuze aanbiedingen in overweging. Maar het moet wel de juiste club zijn, onder de juiste omstandigheden”, vertelt zijn adviseur Perry Overeem tegenover Sportweek. “Hij wil graag weer aan het werk, maar het hoeft natuurlijk niet per se. Het moet een sportieve uitdaging worden in een competitie die tot de verbeelding spreekt”, beschrijft hij de wensen van de oud-bondscoach van Oranje.

“Alle grote, Europese voetballanden zijn dus interessant. Wat dat betreft staat Rijkaard er weer vrij open minded in. Alleen een bondscoachschap ziet hij niet zitten”, aldus Overeem, die tevens bevestigt op de hoogte te zijn van de interesse van AC Milan als de zittende trainer Carlo Ancelotti vertrekt. Rijkaard wil echter geen duimen draaien totdat de weg in het San Siro helemaal vrij is.

“Nee, dat is een hardnekkig gerucht, maar Rijkaard wacht helemaal nergens op. Het is al heel lang bekend dat hij komend seizoen weer aan het werk wil en zijn naam wordt bij vrijwel alle topclubs genoemd, maar niemand heeft hem nog een concrete aanbieding gedaan”, vertelt Overeem tot slot. Rijkaard wees de voorbije periode een aantal aanbiedingen af om als trainer van een ‘klein’ land aan de slag te gaan.

Bron: voetbalzone.nl

Related posts