Van der Sar zint op dertien jaar oude Romeinse revanche

Wanneer hij geen blessure oploopt, staat Edwin van der Sar op 27 mei voor de vierde keer in zijn loopbaan in de finale van de Champions League. De doelman van Manchester United is van zins om in de eindstrijd in het Stadio Olimpico af te rekenen met het ‘Rome-syndroom’ dat hij dertien jaar geleden opdeed.

In 1995 mocht de sluitpost uit Voorhout de grootste Europese clubprijs als keeper van Ajax voor het eerst in de lucht steken. Een seizoen later verloor Van der Sar de finale echter. De tegenstander was destijds Juventus, het toneel heette Rome. De gewezen doelman van Oranje wenst in de aanstaande finale het bittere gevoel van destijds weg te spoelen, zo bekende hij dinsdagavond tegenover de camera’s van de NOS.

“Ik wil graag revanche nemen. In 1996 heb ik de finale in Rome verloren. Dat syndroom moet ik nog even wegpoetsen.” Over de tegenstander in de eindstrijd kan de routinier, die vorig jaar de tweede Champions League-eindzege in zijn loopbaan pakte, nog niet al teveel zeggen. “Barcelona speelt fantastisch voetbal en Chelsea is heel degelijk. Maar met die twee beulen Drogba en Anelka voorin, zijn zij ook gevaarlijk. Laten we ons eerst maar weer op de competitie concentreren. We moeten nog twee duels winnen om de titel te prolongeren.”


Bron: voetbalzone.nl

Related posts