Jong Ajax sluit seizoen af met gelijkspel

Jong Ajax heeft het uitstekende seizoen afgesloten met een gelijkspel. De uitwedstrijd tegen Jong De Graafschap eindigde in 1-1. Het elftal van Adrie Koster en Aron Winter kwam nog wel op achterstand, maar Nick Koppers wist toch nog de gelijkmaker te scoren voor de landskampioen.

De scheidende trainers Koster en Winter hadden veel spelers uit de A-jeugd meegenomen naar Doetinchem. In de eerste helft bleek ook dat veel spelers aan elkaar moesten wennen en kwam Jong De Graafschap ook op voorsprong. Een knappe vrije bal liet doelman Maarten Stekelenburg kansloos. In de rust gooide Adrie Koster het strijdplan om en dat resulteerde in een beter Jong Ajax. Invaller en Jong Ajax-debutant Koppers tekende in de 73ste minuut voor de terechte gelijkmaker.

Voor Koster en Winter was het de laatste officiële wedstrijd als trainers van Jong Ajax. Het duo verlaat na dit seizoen de club. ‘De competitie is afgesloten, maar het is nog niet helemaal voorbij. Vrijdag spelen we op de Toekomst de benefietwedstrijd tegen Jong Liverpool en dinsdag komen we in de ArenA in actie tegen de Suriprofs’, aldus Koster.

Opstelling Jong Ajax:
Stekelenburg; Brinkman, Mac Intosh, Ottenhoff, Schildwacht; Van der Heijden, Manucharyan, Claasen; Hasselbaink (67. Schouw), Yildirim (60. Koppers), Lazic.

Related posts