Van den Boog: ‘Alles valt of staat met winnen’

“Een ontslag van Marco van Basten is op dit moment niet aan de orde”, zegt de algemeen directeur van Ajax, Rik van den Boog. “Marco heeft een doorlopend contract. En door een andere trainer neer te zetten is niet gezegd dat dan opeens alles beter is. We voeren aan het eind van het seizoen een evaluatiegesprek”, aldus de hoogste baas van de Amsterdammers, die van de ergste schrik is bekomen, maar de consequenties van het mislopen van de Champions League voelt. “Dat kost miljoenen. Het exacte bedrag heb ik nog niet voorhanden, maar het gaat om heel veel geld.”

Na de beschamende 4-0 nederlaag bij Sparta gaf Van Basten aan dat er kennelijk geen chemie is tussen de spelers en hem. Van den Boog is het er niet mee eens. “Die is er wél. De spelersgroep is ook zelf schuldig aan de resultaten. Je hoeft niet voor je trainer door het vuur te gaan, het moet in de eerste plaats vanuit jezelf komen als voetballer. Je moet als team het beste willen zijn én de beste speler willen zijn. Van een profvoetballer mag een bepaalde drive worden verwacht.”

De rust bij de supporters, die zondag de spelersbus tot stoppen dwongen, kan volgens hem snel weerkeren. “Alles valt of staat met winnen. Dát is de beste remedie. Iedereen die voor Ajax is, was afgelopen zondag uitermate teleurgesteld. De supporters die bij de slagboom stonden, volgen Ajax uit en thuis. Dat kost geld en vrije dagen. Als je een fanatieke supporter bent, gaat dat gepaard met emotie.”

Bron: De telegraaf

Related posts