Real Madrid start zomeropruiming

Real Madrid lijkt weer in paniek na de welverdiende nederlaag tegen aartsrivaal Barcelona. De club is weer in roerige tijden beland na het waarschijnlijk mislopen van de landstitel, en dat zorgt weer voor de nodige geruchten.

Zaterdagavond was het muisstil in de bars en cafés in Madrid waar de aanhang van de ‘Koninklijke’ doorgaans verblijft na de overwinningen. Er viel niets te vieren. In Barcelona daarentegen was het groot feest. Dankzij de genialiteit van het trio Messi-Xavi-Henry ligt de landstitel binnen handbereik. Voorzitter Calderon lijkt klaar met een aantal spelers waaronder ook een aantal Nederlandse maar ook zijn eigen functie lijkt in gevaar te komen.

Alles wijst erop dat Florentino Pérez, multimiljonair en eigenaar van bouwimperium ACS, zich volgende week opnieuw kandidaat stelt voor het voorzitterschap. Pérez had die positie al eens, en introduceerde toen met aankopen als Beckham en Ronaldo de vedettecultuur. De shirtverkoop bereikte pieken, de resultaten op het veld niet.

In de etalage
Voor spotprijzen zijn Drenthe ( euro 10 mln), Sneijder (euro 15 mln), Van der Vaart (euro 15 mln) en Robben (euro 20 mln) in de etalage gezet. Huntelaar (euro 15 mln) en Van Nistelrooy (euro 12 mln), die niet meer is gezien sinds zijn enkeloperatie, krijgen het voordeel van de twijfel. Het woord crisis staat niet in het verkiezingsprogramma van Pérez. Hij is bereid twee nieuwe vedetten mee te nemen naar het Bernabeu-stadion: Cristiano Ronaldo (euro 80 miljoen) en Kaká (euro 70 mln). Want alleen met nieuwe miljoeneninvesteringen kan de schande van de 2-6-nederlaag worden uitgewist. Nou Rik veel succes met shoppen in Madrid.

Bron: Financieel Dagblad


Related posts