Marco van Basten wil zelf niet weg

Van Basten neemt zichzelf kwalijk dat hij Ajax dit seizoen niet aan het voetballen heeft gekregen. De trainer liet zondag na de nederlaag tegen Sparta (4-0) echter ook weten dat hij niet aan opstappen denkt. „Ik wil zelf niet weg”, zei hij. „Of de directie moet anders willen. Dat kan natuurlijk.”

„Het was dit seizoen vooral heel wisselvallig”, stelde Van Basten. „We speelden soms goed en dan weer heel slecht. We hebben het dus niet goed gedaan. Ik ben daar verantwoordelijk voor. Ik zal mezelf dus ook vragen moeten stellen. Dat lijkt me logisch. Het zal volgend seizoen zeker beter moeten. Ik heb daar ook wel een idee over, maar het lijkt me duidelijk dat ik nu niet met de pers ga evalueren.”

Van Basten bekende dat Ajax dit seizoen op veel fronten tekort is geschoten. „Dan was het technisch weer niet goed en dan lagen er weer problemen op het mentale vlak. Vooral in uitwedstrijden hebben we slecht gepresteerd. Eenmaal op achterstand waren we vaak niet meer in staat om de zaak recht te zetten. Dat is niet goed. Ook tegen Sparta is dat weer niet gelukt. We streden net als twee weken geleden tegen PSV om de tweede plaats. Dan mag je met alle respect voor Sparta niet met 4-0 verliezen. We moeten ons dan met z’n allen afvragen hoe dat kan. Ik heb het dan over de spelers en de technische staf. Want nogmaals, ik ben verantwoordelijk voor deze ploeg.”

Bron: De Telegraaf

Related posts