Column: Ajax is Ajax niet meer

Zondagmiddag 3 mei. Het zonnetje schijnt en ik maak me op voor een lekkere middag voetbal. Ajax speelt uit tegen Sparta dus dat mag eigenlijk geen probleem zijn. FC Twente ontvangt AZ dus is er nog hoop voor ons aller Ajax.

14.33 uur. Ik kijk naar Ajax in een prachtig nieuw uitshirt. Dit kan een mooie middag worden denk ik bij mezelf. Al gauw heb ik in de gaten dat het op de een of andere manier niet loopt binnen onze ploeg. Foute passes en een gemis aan kansen stellen mij teleur. Ik denk maar 1 ding….. Nee Ajax, jullie gaan me toch niet weer telleurstellen zoals al zo vaak is gebeurd dit seizoen. Een beetje zappend op tv zie ik ook Twente-AZ en er valt mij 1 ding op. Daar is wel beleving en passie om er een mooie middag van te maken. Perez geniet en toont passie en ontvangt geel. Ach ja kan hij wel hebben. Elia vliegt weer langs de zijlijn en laat zien dat hij de jeugdopleiding van Ajax met glans heeft doorstaan.

Terug zappend naar Eredivisie Live 2 komen mijn helden niet uit de verf. Verbaasd zie ik mijn vrienden ballen weggeven aan de tegenstander en begin al langzaam te koken van binnen. Dit zal toch niet weer zo,n middag worden! Mijn gevreesde vermoeden blijkt ook nog uit te komen. Ajax kan met een 2-0 achterstand achter de thee. Ach denk ik, ik neem een lekker biertje en de jongens zullen zich vast hervinden in de tweede helft. Niets blijkt minder waar en met ongeloof zie ik MIJN AJAX verder wegzinken. Ik heb nog enige hoop op Louis van Gaal en dat hij met zijn team nog iets kan bewerkstellen in Enschede. Niets blijkt minder waar en de ploeg uit Enschede doet waar het al het hele seizoen goed in is, winnen.

Niks meer dan lof voor de ploeg van Steve McLaren want zij hebben deze tweede plek verdient. Volgende week komt de ploeg uit Enschede op bezoek in de Arena. Een wedstrijd die nergens meer om gaat of toch wel? Ja Marco het gaat nog wel degelijk om iets. Wij eisen een waardig Ajax en niet een team dat van los zand aan elkaar hangt. Je eigen positie binnen Ajax kan je zelf invullen maar voor ons als supporters is een waardig afscheid van het seizoen op zijn plaats. ‘Helemaal niets in Amsterdam’ is een spreekkoor wat definitief moet verdwijnen van de Nederlandse velden.

Door deze wanvertoning heeft de redactie van ajaxf-side.nl besloten om GEEN wedstrijdverslag te publiceren (onnodig getyp) en wij feliciteren FC Twente met het behalen van de tweede plaats.

Alom gevreesd in heel den lande…. het lachertje in heel den lande is vandaag meer op zijn plaats!

Related posts