Van Basten voert evaluatiegesprekken

Het seizoen is nog niet afgelopen, maar bij Ajax zijn de evaluatiegesprekken nu al begonnen. Van Basten gaat de komende weken met alle spelers individueel terugblikken op het afgelopen seizoen en kijkt ook vooruit.

“We zijn begonnen met de evaluatiegesprekken”, bevestigt de trainer van Ajax, die pas met een paar Ajacieden een onderhoud heeft gehad, aldus De Telegraaf.

Het streven is om voor de vakantie elke speler gesproken te hebben”, vertelt Van Basten. “Maar het is een grote groep, dus ik weet nu nog niet of dat helemaal gaat lukken.” De voormalig bondscoach van Oranje gaat niet inhoudelijk in op de gesprekken. “Maar het spreekt voor zich dat zowel de speler als ik kunnen uitspreken wat we vinden dat er goed is gegaan en wat voor verbetering vatbaar is.”

“We moeten het ook niet spannender maken dan het is, het is niet meer dan normaal om dit soort gesprekken te voeren, vind ik.” Ook het functioneren van de trainer zelf komt aan de orde. “Natuurlijk is het voor mij van belang om te horen wat een speler van mijn werkwijze vindt, dus dat komt ook ter sprake”, aldus de oefenmeester.

Bron: De Telegraaf.

Related posts