Carrière Marc Overmars eindigt met blessure

De aanvaller van Go Ahead Eagles viel in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen TOP Oss in de slotfase in, maar liep een forse blessure op na een grove overtreding.

Overmars, die in 2004 al eerder afscheid nam van het profvoetbal, blikte voor de camera van RTL 7 nog even terug op zijn seizoen in Deventer. “Soms ging het vrij aardig en soms ook helemaal niet. Maar ik denk dat ik af en toe waardevol ben geweest en daar ging het om. Ik ben een soort uitzendkracht geweest.”


Overmars in actie tijdens de afscheidswedstrijd van Jaap Stam

Mocht Go Ahead Eagles zich volgende week vrijdag alsnog plaatsen voor de play-offs, dan moet Overmars die wedstrijden zo goed als zeker aan zich voorbij laten gaan. De oud-international zou na dit seizoen stoppen met betaald voetbal.

Overmars speelde vijf seizoenen voor Ajax, waarin hij 135 wedstrijden speelde en 36 keer scoorde. De aanvaller uit Emst begon zijn voetballoopbaan bij Go Ahead Eagles in Deventer. Hij speelde daarnaast ook voor Willem II, Arsenal en Barcelona, dat zo’n 40 miljoen euro voor hem betaalde. Na het EK in 2004 in Portugal beëindigde hij zijn carrière wegens een slepende knieblessure.

Zie ook eerdere bericht:
17-03-2009: Overmars stopt er nu echt mee

Related posts