Wielaert: ‘Niet iedereen voert zijn taken uit bij Ajax’

Rob Wielaert kwam dit seizoen over van FC Twente om met Ajax prijzen te gaan pakken. Nu dit er niet in lijkt te zitten laat de verdediger in een interview met Voetbal International weten waar de tekortkomingen van het huidige Ajax liggen.

Sinds zijn komst naar Ajax geeft Wielaert aan nog niet op topniveau gespeeld te hebben. Wielaert weet ook de oorzaak daarvan en geeft daar een open mening over. ‘Ik merk gewoon dat niet alle spelers zich aan hun taken houden. Als wij aanvallend balverlies lijden dan schakelen bepaalde spelers niet om, waardoor het voor de verdediging soms erg lastig spelen is’. Volgens Wielaert valt of staat een goede prestatie bij het simpelweg uitvoeren van je opdrachten.

Wielaert kende bij FC Twente wel de belangrijke omschakelmomenten. ‘Je ziet ook dat die ploeg een constanter seizoen draait als ons. Aanvallend ingestelde spelers willen nog wel eens vergeten hoe belangrijk omschakelen en collectief verdedigen is. Bij ons hebben ze veel vrijheid, daardoor is nog te vaak niet duidelijk wie wat moet doen bij balverlies. Dat soort zaken kan beslissend zijn in wedstrijden. Volgens mij kun je als individu pas beter worden als iedereen zich aan zijn taken houdt en bereid is elkaar te helpen. Zolang dat niet altijd het geval is, zullen weinig jongens een constant seizoen draaien’, aldus Wielaert.

Bron: Goal.com

Related posts