Van der Meyde mag vertrekken bij Everton

Andy van der Meyde lijkt uitgespeeld te zijn bij zijn huidige club Everton. De clubleiding ziet weinig perspectief voor de oud-Ajacied. Na vier seizoenen en slechts twintig wedstrijden lijkt een vertrek aanstaande.

Van der Meyde kende ook geen gelukkige periode bij de Engelse club. De buitenspeler lag bij Everton vaak buitenspel door diverse blessures. Of een terugkeer naar Ajax tot de mogelijkheden behoort laat zaakwaarnemer Chiel Dekker weten, ‘Ik denk niet dat dat bij Andy speelt. Momenteel is hij fit en zoekt hij liever de uitdaging in het Engelse voetbal’. Van der Meyde debuteerde in 1997 bij Ajax en leek niet te gaan slagen in Amsterdam. Na een uitleenperiode aan FC Twente kwam de aanvaller echter sterk terug en dat leverde hem in 2003 een contract op bij Inter Milaan. Na twee moeizame jaren in Italië ging Andy vol goede hoop naar Everton maar ook in Engeland haalde de speler niet zijn Ajax-niveau, en mag nu opnieuw op zoek naar een andere werkgever.

Related posts