Bergkamp: ‘Ajax heeft meer tijd nodig’

Ajax wil toe naar stabiliteit, rust en continuïteit. Stagiair Dennis Bergkamp heeft in zijn periode bij Arsenal (1995-2006) na de komst van trainer Arsène Wenger in 1996 als geen ander ervaren hoe zoiets werkt. Hij stelt tegenover Ajaxlife.nl voor Ajax de tijd te geven zich te ontwikkelen.

Wenger ging aan de slag en transformeerde ‘Boring Arsenal’ tot een team dat zeer aantrekkelijk speelt en voetbal heeft verheven tot kunst. “Iedereen merkte dat er iets ging gebeuren,” zegt Bergkamp over het proces dat de Gunners doormaakten. “Na veertien maanden klikte het, was het goed.”

Eenzelfde ontwikkeling bespeurt Bergkamp nog niet bij Ajax, vooral omdat de selectie minder ervaren spelers herbergt dan Arsenal destijds. “Wij hadden het voordeel dat we genoeg oude spelers hadden die in het veld de rol van de trainer overnamen. Bij Ajax spelen nu nog veel jonge jongens. De ervaren spelers zijn ook pas bezig aan hun eerste seizoen, zij zijn nog zoekende.”

Zoekende
Volgens Bergkamp heeft Ajax meer tijd nodig dan Arsenal om de puzzel compleet te maken. “Zeker. De spelers zijn zoekende, de coaches zijn zoekende. Bij ons stond er al een sterke basis in het veld. Maar Wenger was ook in de problemen gekomen als we dat tweede seizoen geen prijs hadden gepakt (landstitel, red.).”

Je stage zit er bijna op. Wat ga je doen als je de cursus hebt afgerond?
“Ik hoop dat ik hier bij Ajax aan de slag kan. We zijn dat aan het bespreken. Ik wil in elk geval rustig aan doen. Als ik het leuk vind, blijf ik het doen. Vind ik het heel leuk, wil ik stappen maken. Vind ik er niks aan, dan ga ik lekker weer golfen.”

Bron: AjaxLife

Related posts