Alderweireld: ‘Bogarde prima leermeester’

Toby Alderweireld maakt vanaf de winterstop deel uit van de eerste selectie van Ajax. De jonge Belg zegt dit vooral te danken te hebben aan Winston Bogarde, de oud-Ajacied die momenteel stage loopt bij Jong Ajax.

Bij Jong Ajax heeft Alderweireld veel geleerd maar vooral oud-speler Bogarde wist de jonge Belg precies te raken. ‘Ik heb heel veel geleerd van Winston. Ik moet zeggen dat hij wel altijd heel streng was maar dat had ik ook nodig. Hij heeft mij op heel veel dingen gewezen van hoe je moet staan als verdediger en dat soort zaken’.

Dat Alderweireld goed presteerde bij Jong Ajax was ook Marco van Basten opgevallen. De coach liet Toby al eens ruiken aan het grote werk door hem te laten spelen op het Amsterdam Toernooi tegen het grote Inter Milaan. Enkele maanden later mocht Alderweireld zijn debuut maken tegen Olympique Marseille in de UEFA Cup. Afgelopen zondag starte de Belg zelfs in de basis tegen AZ, maar dit was mede door de schorsing van Rob Wielaert. Alderweireld zelf zegt zin in het nieuwe seizoen te hebben en er vol voor te willen gaan. ‘Mijn doel is om volgend seizoen meer wedstrijden te gaan spelen. Ik wil een goede voorbereiding draaien en dan de strijd aangaan met mijn collega’s Oleguer en Wielaert. Tuurlijk zal het moeilijk zijn om een van hen uit het elftal te spelen, maar zo ambitieus ben ik wel’.

Related posts