Stekelenburg wilde eigenlijk niet spelen voor Jong Ajax

Maarten Stekelenburg heeft in de kampioenswedstrijd van Jong Ajax tegen zijn zin het Amsterdamse doel verdedigd, zo meldt De Telegraaf vandaag. De keeper van Oranje kreeg, nadat hij zich ‘s ochtends voor niets bij de training van het eerste meldde, van Marco van Basten te horen dat hij in het duel met Jong Vitesse (2-0, doelpunten Danilo en Javier Martina) zou keepen. Stekelenburg sputterde tegen, maar werd uiteindelijk verplicht. Zaakwaarnemer Rob Jansen daarover: “Als je een international bent, is spelen in Jong Ajax macaber. Maar Maarten heeft zich professioneel opgesteld en zal dat blijven doen zolang hij onder contract staat bij Ajax.”

Na afloop van het duel liep Stekelenburg er in de feestvreugde verloren bij. Met een fles champagne in zijn hand, sjokte hij samen met Rasmus Lindgren achter zijn ploeggenoten aan. Op het moment dat de elftalfoto werd genomen boog hij ‘per ongeluk’ voorover om een koffertje te pakken en na het douchen mocht hij niet met de pers praten. Uiteindelijk verliet hij de kleedkamers via een zij-ingang.

Stekelenburg probeerde de vaste goalie Sergio Padt nog naar voren te schuiven, pareerde het argument dat de speelminuten ook van pas kwamen met het oog op Oranje door te stellen dat hij dan wel de laatste twee duels van Jong Ajax wilde keepen, maar kreeg nul op het rekest.

Related posts