Leonardo vertrekt definitief; niet naar Panathinaikos maar wil wel naar buitenland

Leonardo vertrekt na dit seizoen definitief bij Ajax. De 26-jarige vleugelaanvaller wil profiteren van zijn transfervrije status en hoopt op een buitenlandse club. Daarbij rekent hij niet meer op de Griekse topclub Panathinaikos, waar zijn voormalige trainer Henk ten Cate de scepter zwaait, zo meldt Voetbal International.

Leonardo heeft inmiddels gebroken met zijn zaakwaarnemer Hans Coret, die hem de afgelopen dertien jaar begeleidde. Hij heeft zich verbonden aan het kantoor van Rob Jansen, Sport Promotion, vanwege zijn ‘internationale netwerk’. ‘Ik vind het niet leuk en het is ook wel vreemd’, aldus Coret tegen Voetbal International. ‘Maar ik moet zeggen dat hij het mij eerlijk heeft verteld. Hij wil weg bij Ajax en wil meer kansen maken op een buitenlandse transfer.’

Leonardo is bezig aan zijn derde seizoen bij Ajax. Hij speelde in totaal 38 competitieduels, doordat hij werd geveld door een ernstige knieblessure. Dit seizoen heeft hij geen basisplaats, maar was wel enkele keren doorslaggevend in de UEFA Cup. Zo scoorde hij tegen Hamburger SV en Fiorentina. In de Eredivisie scoorde hij twee keer; tegen Sparta Rotterdam en PSV.

Bron: VI

Related posts