Emanuelson weet nog niet of hij blijft en volgt ontwikkelingen rond Elia bezig

Urby Emanuelson kijkt met gemengde gevoelens terug op het seizoen. Hij is tevreden over zijn eigen ontwikkeling, maar voor het vijfde jaar op rij is Ajax geen kampioen geworden. Daarnaast houdt de linkspoot de ontwikkelingen rond Eljero Elia nauwlettend in de gaten. ”Stel dat Ajax Elia koopt. Wat gebeurt er dan met mij? Word ik dan weer middenvelder, of linksback?”, vraagt hij zich af in Het Parool. Emanuelson won dit seizoen de concurrentieslag met aankoop Miralem Sulejmani op de linksbuitenpositie, maar desondanks ondernam Ajax al in de winterstop een poging Elia te kopen. De overgang van de vleugelaanvaller ketste af op het transferbedrag. In de zomer vertrekt hij sowieso uit Enschede, liet Elia onlangs echter optekenen. Ajax is een van de clubs die de Voorburger nog steeds hoog op de verlanglijst heeft staan.

“Ik weet niet wat de plannen zijn, maar ik wil volgend seizoen niet buiten de basis vallen”, vervolgt Emanuelson. “Ik ben een speler die overal uit de voeten kan, maar als iedereen fit is, kan ik er ook naast komen. Hoewel ik na dit seizoen nog een contract heb voor twee jaar, denk ik wel eens over dat soort dingen na. Al is het natuurlijk ook belangrijk of er interesse voor me is en zo ja, van welke clubs.”

En dan zijn er ook nog die wisselbeurten. ”Als Ajax deze zomer Elia aantrekt, moet ik kijken wat ik ga doen. In de voorhoede doe ik veel verdedigend werk, maar ik maak het de trainer veel moeilijker als ik daarbij meer doelpunten zou maken. Sulejmani heeft een moeilijk jaar gehad, maar hij heeft wel tien keer gescoord. Ik ben volwassener geworden. Daarin wil ik ook volgend seizoen stappen vooruit maken.”

Bron: Voetbalzone

Related posts