Ajax, AZ en feyenoord azen op Finse middenvelder Arkivuo van Go Ahead

De 25-jarige Finse middenvelder Kari Arkivuo van Go Ahead Eagles is bekeken door Danny Blind. De aanvallende middenvelder wordt tevens in de gaten gehouden door vertegenwoordigers van AZ en feyenoord, zo meldt De Stentor. ‘Een concreet bod van een club hebben we niet gehad’, zegt voorzitter Hans de Vroome. ‘Maar het klopt dat er opmerkelijk veel belangstelling lijkt te zijn voor Kari. Ook van topclubs’. Rinus Israel bekeek vrijdag in het duel tegen Veendam Arkivuo. Niet in opdracht van ADO, zoals eerder verondersteld, maar in opdracht van feyenoord.

Arkivuo staat volgend seizoen nog onder contract in Deventer. De Vroome: ‘We wilden hem langer vastleggen, maar dat wilde Kari zelf niet. Hij wilde zich een jaar bewijzen en dan een volgende stap maken’.

Jari Litmanen tipte Marc Overmars in de winterstop over Arkivuo. De Fins international kwam over van het Noorse Sandefjord, waarmee hij naar de Noorse eerste divisie promoveerde.

Ook trainer Andries Ulderink houdt rekening met een vertrek van de 25-jarige aanvallende middenvelder. ‘Ik weet dat hij door veel clubs bekeken wordt. Kari doet het erg goed. Al speelde hij vrijdag tegen Veendam wat minder. Dat kwam ook doordat we veel de lange bal hanteerden. Bovendien had hij een tik op het bovenbeen gekregen, waardoor hij wat aangeslagen was. Bij zo’n voetballer ben ik geneigd hem te laten staan, omdat hij dan altijd nog een momentje kan hebben waarin hij van waarde is’.

Related posts