Hoofdblessure Didulica valt mee

De hoofdblessure die AZ-doelman Joey Didulica vanmiddag in de topper tegen Ajax heeft opgelopen, valt mee. De Australische Kroaat werd per ambulance uit de Amsterdam ArenA gereden, waardoor gevreesd werd voor opnieuw ernstig hoofdletsel. Die angst is inmiddels weggenomen, want uit een eerste diagnose blijkt dat zijn kwetsuur ‘niet ernstig’ is. Het zou gaan om een flinke hersenschudding.

[UPDATE:] Jack van Gelder weet in het programma Studio Voetbal zondagavond te melden dat Didulica alweer naar huis mocht!

“Het lijkt niet ernstig te zijn. Hij zal in het ziekenhuis wel een neurologisch onderzoek ondergaan, omdat we gezien zijn verleden alle risico’s moeten uitsluiten”, luidt een verklaring van AZ na afloop van de wedstrijd. “Het is te hopen dat het ook echt meevalt. Hopelijk kan hij snel weer aansluiten.”

Bijna drie jaar geleden liep Didulica ook al een zware hoofdblessure op, toen hij een schot van Jason Culina van dichtbij tegen zijn hoofd kreeg. Destijds hield deze kwetsuur hem ruim anderhalf jaar aan de kant.

Ex-Ajacied Didulica liep de blessure ditmaal op, nadat hij een strafschop stopte. Suarez probeerde een ‘Panenka’, maar de keeper doorzag het en stopte de bal. Suarez probeerde vervolgens alsnog de losgelaten bal in het doel te werken enliep daarna met de knie tegen het hoofd van de doelman. Door de blessure van Didulica lag de wedstrijd ruim tien minuten stil.


Luis Suarez raakt Didulica met de knie in het gezicht


Didulica had ruim tien minuten verzorging nodig alvorens hij…


… met een ambulance werd afgevoerd

Related posts