A1 en A2 stevenen af op beslissingsduels; B1 verliest; E1 kampioen

In de landelijke A-jeugdcompetitie blijft het tot de laatste dag spannend. In de voorlaatste ronde wonnen alle kampioenskandidaten. Ajax A1 won op de Toekomst met 4-0 van De Graafschap A1 maar ook feyenoord A1 en AZ A1 wonnen. Met nog een duel te spelen hebben Feyenoord A1 en Ajax A1 50 punten uit 25 duels. AZ A1 heeft twee punten minder. Ajax A1 neemt het in het laatste duel op tegen FC Groningen A1 in Groningen, terwijl Feyenoord A1 op bezoek gaat bij FC Twente/Heracles A1. AZ A1 speelt tegen FC Utrecht A1. Bij een gelijke stand volgt is niet het doelsaldo doorslaggevend maar volgt er een beslissingsduel op neutraal terrein.

De A2 van Ajax won eveneens; thuis tegen de A1 van Haarlem werd het 2-0. Concurrent FC Volendam A1 won met 3-2 van FC Emmen A1. Ajax A2 en FC Volendam A1 staan met eveneens nog 1 duel te gaan gelijk in punten. In de laatste speelronde gaat Ajax A2 op bezoek bij FC Zwolle A1. FC Volendam A1 speelt uit bij AFC A1. Bij een gelijke stand volgt, net als bij de A1, een beslissingsduel.

B1 verliest
Ajax B1 ging nipt onderuit bij feyenoord B1: 2-1. Door dit resultaat zijn de Rotterdammers kampioen geworden. Op de laatste speeldag kan Ajax wel de tweede plaats in de competitie veilig stellen. Tegen ADO Den Haag B1 is een punt genoeg voor de tweede plaats.

Ajax B2 deed prima zaken in Haarlem. Ajax won met 0-4 en nam de tweede plaats over van Haarlem B1. Komende dinsdag kan Ajax B2 tegen FC Zwolle B1 de tweede plaats definitief veiligstellen.

Ajax E1 kampioen!
De Toekomst en de jeugdopleiding van Ajax zijn sinds zaterdagmorgen weer een kampioensploeg rijker. De E1 versloeg FC Omniworld D3 met 6-0 en is daarmee niet meer te achterhalen voor de concurrenten. Eerder al ontvingen de Ajacieden van de C1, D2 en E2 felicitaties en kampioensbloemen.

Bron: Ajax.nl / AjaxShowtime

Related posts