Van der Wiel mist wellicht Ajax-AZ, Emanuelson wel inzetbaar

Gregory van der Wiel kan mogelijk niet in actie komen in de thuiswedstrijd tegen AZ. De verdediger heeft op de training een tik op zijn wreef gehad. Naast twijfelgeval Van der Wiel zullen Gabri en Wielaert zeker niet in actie komen.

Gabri is herstellende van een enkelblessure terwijl Wielaert geschorst is. Urby Emanuelson kan wel gewoon in actie komen. Emanuelson leek een pittige blessure te hebben opgelopen na de tik van Appelvlaai vorige week maar dit schijnt dus mee te vallen. Marco van Basten lijkt de schorsing van Wielaert op te gaan vangen met een basisplaats voor Toby Alderweireld of Jan Vertonghen. Kenneth Vermeer had de hele week last van schouderklachten maar lijkt op tijd hersteld. Ajax en AZ behaalden beide zes punten uit hun laatste drie wedstrijden. Beide teams gingen vorige week onderuit en lijken op zoek naar eerherstel. AZ zal zich als waardig kampioen willen vertonen in de Arena, terwijl Ajax zich geen puntverlies meer kan veroorloven in de strijd om de tweede plaats.

Clubtopscorer Luis Suarez kan goede zaken doen tegen AZ. De Uruguyaan kan aanstaande zondag de eerste plaats opeisen op de topscorersranglijst. AZ topscorer El Hamdoui is namelijk geschorst waardoor Suarez de kans krijgt om hem te passeren. Aan de kant van AZ ontbreken ook De Zeeuw, Martens en Moreno. Ondanks de afwezigheid van een aantal belangrijke spelers aan de kant van AZ denkt Van Gaal toch dat hij een team op kan stellen dat tegenstand kan bieden tegen de ploeg van trainer Marco van Basten. ‘Dat wij diverse basisspelers missen is natuurlijk vervelend. Toch hebben wij dit vaker gehad dit seizoen en het blijkt dat wij dat goed kunnen opvangen’, aldus Van Gaal.

Related posts