‘Naast Galtasaray ook Arsenal geinteresseerd in Babel’

Arsenal volgt met meer dan gemiddelde belangstelling de ontwikkelingen rond Liverpool-aanvaller Ryan Babel. Of beter gezegd, Eigenlijk is een dergelijke deal not done, maar Arsène Wenger; de oefenmeester van de Londenaren, snapt niet waarom de Oranje-international bij Liverpool niet of nauwelijks in de plannen van Rafael Benítez voorkomt en wil in de zomer een bod van 9 miljoen pond (zo’n 13 miljoen euro) uitbrengen, zo meldt het Engelse People.

De 22-jarige Babel stapte in 2007 voor zo’n 11,5 miljoen pond (16,5 miljoen euro) over van Ajax naar Liverpool, maar moet het op Anfield slechts doen met invalbeurten. Daarnaast is Babel ook niet tevreden met zijn positie. Hij gaf te kennen liever centraal in de aanval te spelen in plaats van vanaf de zijkanten. Bij Arsenal zullen zowel zijn speelkansen als zijn positie verbeteren. Wenger zou hem willen gebruiken als tweede spits achter Emmanuel Adebayor. Ook Oranje-collega Robin van Persie zou Babel graag over zien stappen naar Londen.

Gisteren werd bekend dat het Turkse Galatasaray Babel er graag bij zou willen hebben (zie eerdere bericht hieronder).

Zie ook eerdere berichten:
23-04-2009: ‘Galatasaray aast op Ryan Babel’
16-04-2009: ‘Babel mag toch vertrekken bij Liverpool’
15-04-2009: Babel ontevreden over bijrol: ‘Dit schiet niet op’
19-02-2009: Ryan Babel; ‘Ik leer elke dag van Fernando Torres’

Related posts