Ajax gaat door met aanbieden unieke mbo-opleiding

Ajax biedt ook volgend seizoen dertien talenten uit de eigen jeugd een unieke mbo-opleiding aan naast hun voetbalscholing op sportpark De Toekomst. Dit schrijft het AD donderdag. De extra vakken die deze talenten volgen, werken ondersteunend voor het beroep van profvoetballer.

Aanbieding van deze opleiding (onder de noemer Ajax College) past in het beleid dat algemeen directeur Rik van den Boog (foto) wil voeren, nu Ajax haar impact in de maatschappij erkent.

verantwoordelijkheid
De club verwacht van haar jonge profs maatschappelijke verantwoordelijkheid in de hoop hen zo op jongere leeftijd te kunnen laten pieken. De talenten leren tevens hoe ze zich op een betere manier kunnen presenteren aan de buitenwereld.

Ajax biedt de opleiding aan in samenwerking met onderwijsinstituut ROC, dat de opleiding graag ook wil starten bij FC Volendam, HFC Haarlem en FC Omniworld.

Related posts