Vermeer: ‘Ajax-AZ zal open wedstrijd worden’

Mede omdat AZ al zeker is van de landstitel, verwacht Kenneth Vermeer zondag tegen de Alkmaarders een open duel met goed voetbal. Verder is het volgens de 23-jarige Ajacied vooral zaak van de kampioen te winnen.

Kenneth Vermeer is momenteel de eerste doelman in het elftal van Marco van Basten. Dat het snel gaat met zijn ontwikkeling is voor Vermeer een droom die uitkomt. ‘Dit had ik alleen maar mogen hopen, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Ik kom hier uit de jeugd en heb altijd in Amsterdam gewoond en natuurlijk was het mijn doel onder de lat te staan bij Ajax’. Over aankomend tegenstander en inmiddels landskampioen AZ is Vermeer ook duidelijk, ‘Over het hele seizoen gezien hebben zij het natuurlijk goed gedaan. Het is een ploeg die gevaarlijk is in de counter. Als je een fout maakt op het middenveld of voorin, komen ze er razendsnel uit. De strijd op het middenveld wordt belangrijk. Als je tegen AZ de bal verliest, staan ze binnen één, twee passes voor je doel. Daar moet je tegen hen scherp op zijn’.

Respect voor de aankomend tegenstander maar ook Vermeer weet dat het nu wel weer een tijd word dat Ajax de titel pakt. ‘Ik hoop dat wij dat snel kunnen realiseren. De laatste keer was in 2004 en toen zat ik nog bij de A1 en speelde af en toe bij Jong Ajax’. Dat clubliefde nog bestaat, bewijst de Amsterdammer die vaak op sportpark de Toekomst is te vinden. ‘Als er een wedstrijd van het tweede elftal is, kom ik meestal kijken. Het zijn toch jongens waarmee je speelt of mee hebt gespeeld. Het is ook leuk om even te kijken en je gezicht te laten zien’.

Contractverlenging
Over de besprekingen omtrent zijn contract laat Vermeer weten, ‘Dat mijn zaakwaarnemer nu in het buitenland verblijft zegt helemaal niks over mijn toekomst. Ik heb helemaal niet de intentie om weg te gaan en wil hier nog een paar hele mooie jaren meemaken, het komt wel goed’, aldus Kenneth Vermeer.

Bron: Ajax.nl


Related posts