Van Praag ‘Bene-liga wordt wel degelijk serieus genomen’

Het is verwarrend met bondsvoorzitter Michael van Praag en directeur Henk Kesler in de media. Kesler zei onlangs nog dat er geen onderzoek komt naar de Beneliga, net nadat Van Praag had gezegd het juist interessant te vinden. In de nieuwe VI zegt de voorzitter nu dat het wel serieus wordt genomen. ‘Het heeft op dit moment alleen geen prioriteit. Eredivisie Live is net begonnen en we zijn druk bezig onze eigen competities gezond te maken’

‘Er heeft niemand tegen mij gezegd dat er geen denken aan is. Ook Kesler niet. Die zei tegen mij dat we er na een jaar of vijf maar weer eens naar moeten kijken’. Kesler zei eind maart nog het volgende toen hij zei dat het van de baan was: ‘Het besluit viel na overleg met de clubs, die niets in het initiatief zien’.

Van Praag zegt nu op zijn beurt in de VI: ‘Ik lees in de VI dat clubs als Ajax en AZ ernaar willen kijken. Misschien dat het ertoe leidt dat er binnen ECV-verband eens een keer over wordt gesproken. Het is aan de clubs om te zeggen wij willen dat onderzoek of niet’.

Zie ook eerdere berichten:
08-04-2009: Van den Boog wil wèl onderzoek naar haalbaarheid Beneliga
03-04-2009: Van Basten positief over Beneliga
26-03-2009: Beneliga alweer van de baan
25-03-2009: Van Praag zet in op Beneliga

Related posts