Wielaert: ‘We zijn extreem in onze pieken en dalen’

Ajax heeft dit weekend niet kunnen profiteren van het verlies van FC Twente op Feyenoord. De ploeg van Marco van Basten ging hard onderuit tegen PSV waardoor de Amsterdammers nog altijd op de derde competitieplek terug te vinden zijn. Ajax strijdt met de FC Twente om de tweede plaats, die recht geeft op een plaats in de voorronde van de Champions League.

Voormalig Tukker Robbie Wielaert ziet dat zijn nieuwe club uitkijkt naar het spelen van wedstrijden op het hoogste Europese podium. “Je merkt dat de club naar Champions League-voetbal snakt,” aldus Wielaert in de nieuwe uitgave van Sportweek.


“Het zou goed zijn voor deze groep, we missen soms degelijk- en slimmigheid. Dat zag je ook tegen PSV. Wij helpen de tegenstander door fouten in de wedstrijd en zakken daarna weg. We zijn extreem in onze pieken en dalen.”


Wielaert vindt dat zijn oude ploeg in dat opzicht verder is dan Ajax. “Zij hebben een hogere ondergrens, spelen altijd een 6,5. Wij scoren vaak een vier of acht. Zij hebben meer vastigheid. Komt omdat zij bijna altijd hetzelfde elftal kunnen opstellen. Bij Ajax zijn er veel meer blessures, dat is het voornaamste verschil. Er zijn periode geweest dat er bij Ajax elke week een ander middenveld aan de aftrap stond. Dat is jammer, want deze selectie heeft enorm veel potentie. Alleen: in mentaal en fysiek opzicht kennen we teveel dips.”


De centrumverdediger verwacht dat het aankomt op de laatste competitiewedstrijd, als Ajax FC Twente op bezoek krijgt. “Dat duel wordt waarschijnlijk cruciaal:”

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Related posts