Wegereef: ‘Afellay had rood moeten krijgen’

Op basis van de beelden heeft scheidsrechter Wegereef tegenover De Telegraaf aangegeven dat hij Ibrahim Afellay formeel zijn tweede gele kaart had moeten geven voor het provoceren van Jan Vertonghen, zo laat Wegereef weten tegenover De Telegraaf. “Dat klopt, al was dat wel een heel rigoureuze maatregel geweest. Gelukkig is het zo opgelost.” Wegereef zegt het voorval zelf niet gezien te hebben. nadat hij erop werd gewezen heeft hij Afellay aangesproken. Die zou toen aangegeven hebben dat het een reactie was op eenzelfde incident in de heenwedstrijd. “Met het oog op zijn toekomst vind ik de actie van Ibrahim niet slim. Zo moet je niet op tv willen komen. Ik heb hem gezegd dat hij beter zijn benen kon laten spreken en vanaf dat moment heeft hij zich ook keurig gedragen.”

Overigens had de gele kaart van Affelay ook al een rode kunnen en misschien wel moetn zijn: Hij maaide van achteren Emanuelson hard onderuit. De enkelblessure die Urby daarbij opliep zorgde dat hij met een brancard van het veld moest. Gelukkig valt de zwaarte van de blessure achteraf mee. Een dag na PSV-Ajax zou een foto worden gemaakt van het gewricht, maar omdat de zwelling minimaal was, werd daar van afgezien. De Ajacied meldt zich vandaag als enige speler in de ArenA om te worden behandeld en klaargestoomd voor Ajax-AZ. Zijn ploeggenoten zijn vrij.

Related posts