‘Geen idee of we erehaag gaan vormen’

AZ krijgt zondag in de ArenA, op eigen verzoek, nog niet de kampioensschaal uitgereikt. “Ach, ik ben in ieder geval blij dat ze niet in een wedstrijd tegen ons kampioen worden”, zegt Vermeer. “Of we ze een erehaag gaan geven, voor de wedstrijd? Oh, geen idee. Dat weet ik nog helemaal niet.”

De wedstrijd van volgende week tegen AZ doet niet meer ter zake in de titelstrijd, maar Ajax heeft de punten hard nodig. Tegen PSV liet de ploeg immers een gouden kans liggen om FC Twente te passeren. Een zege was genoeg om te klimmen naar de tweede plek, maar het werd liefst 6-2 voor de Eindhovenaren. “Tsja, dat had niemand verwacht. We waren in goede doen en normaal gesproken geeft het moraal, als de tegenstander een penalty mist. Maar nu gingen we, naarmate de wedstrijd vorderde, alleen maar slechter spelen. Heel frustrerend, voor iedereen”, aldus de keeper.

Related posts