AZ zonder geschorste El Hamdaoui tegen Ajax en Twente

Mounir El Hamdaoui heeft dinsdag een schikkingsvoorstel van de KNVB-aanklager van twee duels schorsing geaccepteerd. De aanvaller van AZ kreeg officieel drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. El Hamdaoui kreeg de straf voor zijn handelwijze in de competitiewedstrijd bij NAC Breda (0-1). Hij sloeg Kees Kwakman in het gezicht. De 24-jarige spits van de kersverse landskampioen mist wel enkele aansprekende wedstrijden. Hij moet de duels bij Ajax en FC Twente aan zich voorbij laten gaan.

De aanklager van de KNVB gunt de spits wel deelname aan het kampoioensfeest: De laatste wedstrijd van dit seizoen; thuis tegen SC Heerenveen, als AZ de kampioensschaal krijgt uitgereikt, is El Hamdaoui namelijk weer van de partij.

Wellicht kan Louis Suarez profiteren van de schorsing van de AZ-spits: Suarez staat nog slechts één treffer achter El Hamdaoui op de topscorerslijst.

Related posts