‘Van Gaal wil voetbalcarrière afsluiten als Hoofd jeugdopleiding bij Ajax’

Louis van Gaal wil zijn voetbalcarrière afsluiten bij zijn jeugdliefde Ajax, zo meldt hoofdredacteur Johan Derksen van het weekblad Voetbal International vanavond in het gelijknamige TV-programma. Het liefst zou de huidige coach van AZ dit doen in functie als hoofd jeugdopleiding. Tegenover De Telegraaf laat Van Gaal echter weten dat het uitgesloten is dat hij ooit nog terug zal keren naar Ajax. “Dan zou ik weg moeten bij AZ en ik heb Dirk Scheringa beloofd niet naar Ajax, PSV of Feyenoord te gaan. Alleen voor een WK-land wil ik Alkmaar verlaten.” Dar heeft Van Gaal het natuurlijk over het worden van Hoofcoach bij een van die clubs. Hoofd Jeugdopleidingen is toch weer iets heel anders.

Het is echter nog maar de vraag wanneer dit gaat gebeuren. De coach maakte niet lang geleden nog zijn ambities bekend, hij zou graag nogmaals willen werken bij de absolute top van het voetbal. Hier zou Ajax echter niet meer toe behoren, volgens Van Gaal. Van Gaal heeft nog een contract bij AZ tot medio 2010. Voorzitter Dirk Scheringa van de Alkmaarse club wil Van Gaal graag behouden. Hij zou zelf een dubbelfunctie tot 2016 aan willen bieden aan Louis, zo weten de heren op TV aan tafel bij VI.

Related posts