Boze Suarez: ‘ We hebben gewoon geen leiders’

Volgens Ismail Aissati is Oleguer Presas de enige leider binnen de selectie van Ajax, maar Luis Suarez is een andere mening toegedaan. Volgens de topschutter van de Amsterdammers neemt niemand het heft in handen als het tegenzit. “Er is niemand die het elftal bij de les kan roepen van wie zo’n initiatief wordt geaccepteerd.”

”Ik ben boos”, blikt Suarez in Het Parool terug op het met 6-2 verloren duel met PSV. ”We hebben heel slecht gespeeld. Ik moet PSV een compliment maken, maar ons hele team heeft slecht gepresteerd. Er zijn geen excuses. Onze houding was niet in orde.” Het bezoek uit Amsterdam keek bij rust al tegen een 3-1 achterstand.

Volgens Suarez heeft Ajax geen leiders. ”Als het tegenzit, hebben we niemand die het heft in handen neemt”, vindt de Uruguayaan. “Er is niemand die het elftal bij de les kan roepen van wie zo’n initiatief wordt geaccepteerd. We hebben wel ervaren spelers die qua leeftijd leiders zouden kunnen zijn, maar dat zijn geen leiderstypen.”

Door de 6-2 nederlaag heeft Ajax verzuimd de tweede plek van FC Twente over te nemen. Die eindklassering geeft recht op deelname aan de derde voorronde van de Champions League. ”In de drie resterende duels moeten we proberen tweede te worden.” AZ (thuis), Sparta Rotterdam (uit) en FC Twente (thuis) zijn de volgende opponenten.

Bron: Het Parool / Voetbalzone.nl

Related posts