Ajax fors onderuit tegen PSV: 6-2

Ajax heeft zich vanmiddag van een zeer laag niveau getoond. In de uitwedstrijd met PSV ging de ploeg van Marco van Basten keihard onderuit. Het feest in Alkmaar is hier mee ingeluid en ook Ajax zal nog keihard aan de bak moeten om de tweede plaats te bemachtigen.


Mendez opent de score namens psv


Van der Wiel in duel


psv scoort er ondertussen vrolijk op los


En nog maar een; met dank aan Vertonghen


Tja; daar sta je dan!


Aissati kon het verschil ook niet maken vandaag


Prijsschieten!


Uiteindelijk toch nog de handen op elkaar voor Ajax…

Ajax begon goed aan de wedstrijd in Eindhoven en kreeg ook de kans om via Cvitanich op voorsprong te komen. De Argentijn zag zijn kopbal echter net over gaan. Nadat Keeper Vermeer een afstandschot losliet was Salcido er als de kippen bij om de bal in te tikken. Vermeer haalde volgens scheids Wegereef de mexicaan echter onderuit en gaf een penalty aan PSV. Vermeer maakte zijn fout goed en stopte de inzet van Simons. PSV kreeg daarna meer grip op de wedstrijd en scoorde via Mendez de 1-0. De verdediger kreeg vrijbaan van de Ajax defensie en knalde via binnenkant paal binnen. Ajax was op dat moment geen schim meer van hoe de ploeg begon aan de wedstrijd. Nordin Amrabat mocht ook vrij doorlopen en teste opnieuw Vermeer. De keeper redde nog wel maar de afgeslagen bal werd door Affelay binnen getikt. 2-0.

Marco van Basten kon het geklungel niet meer aanzien en bracht Jan Vertonghen in de ploeg ten faveure van Vurnon Anita. De Belg ging gelijk mee in de malaise en speelde veel te zacht terug op Vermeer. Amrabat strafte het gelijk af en scoorde de 3-0. Dezelfde Vertonghen probeerde nog wel vlak voor rust een schot te wagen op het doel van PSV doelman Isaksson. De bal werd compleet verkeerd geraakt door de Belg en belande voor de voeten van Suarez. 3-1.

Na de rust kon Ajax ook niet overtuigen en dat werd door PSV genadeloos afgestraft. Culina en Dsudzsak zetten Ajax op een 5-1 achterstand. Miralem Sulejmani scoorde nog wel de 5-2 maar PSV kende geen genade. Bakkal toonde nog maar eens aan dat Ajax niks te zoeken had in Eindhoven vanmiddag en zette de 6-2 op het bord. Een harde maar vooral schandalige nederlaag op deze zwarte zondag. Marco van Basten zal alle zeilen moeten bijzetten om dit seizoen nog te redden. Een nederlaag tegen de kampioen van nederland zal wel eens fataal kunnen zijn en daardoor kan het een seizoen worden zonder prijzen. Een AJAX ONWAARDIG seizoen lijkt dus nog steeds mogelijk. Het is feest in Noord-Holland, maar niet in Amsterdam.

PSV-Ajax 6-2 (3-1)
1-0 Mendez (’22)
2-0 Afellay (’31)
3-0 Amrabat (’41)
3-1 Suarez (’44)
4-1 Culina (’57)
5-1 Dzsudzsak (’66)
5-2 Sulejmani (’76)
6-2 Bakkal (’90)

Opstelling PSV:
Isaksson, Culina, Marcellis, Brechet, Salcido, Amrabat (Lazovic’85), Simons, Afellay(Bakkal’81), Mendez(Kromkamp’87), Dzsudzsak, Toivonen

Opstelling Ajax:
Vermeer, v,d Wiel, Wielaert, Oleguer, Vermaelen, Anita(Vertonghen’36), Aissati, Enoh, Suarez, Cvitanich(Leonardo’62), Emanuelson(Sulejmani’38),

Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 35.000
Gele kaarten: Mendez, Afellay (PSV), Wielaert, Vermeer, Oleguer (Ajax)

Related posts