Wielaert in beeld bij Oranje

Rob Wielaert mag binnenkort zijn kunsten vertonen in een trainingstage bij het Nederlands Elftal. Bondscoach Bert van Marwijk heeft deze extra trainingstage ingelast voor kandidaat-internationals die actief zijn in de Eredivisie.

Wielaert zal zich in het gezelschap van twee ander Ajacieden, Stekelenburg en van der Wiel, op 20 mei melden in Hoenderloo. Tijdens deze stages traint de technische staf van Oranje met een groep spelers die in aanmerking komt voor de Oranjeselectie voor de WK-kwalificatieduels van 6 juni (IJsland-uit) en 10 juni (Noorwegen-thuis). Bondscoach Van Marwijk heeft wel een voorwaarde gesteld. De spelers die worden uitgenodigd mogen geen clubverplichtingen meer hebben bij hun clubs. Voor het drietal Ajacieden is dit geen probleem omdat zij met Ajax op 10 mei de laatste competitiewedstrijd afwerken tegen FC Twente. Voor de spelers van Psv en Feyenoord kan dit nog nadelig uitpakken omdat zij zich nog met hun team kunnen plaatsen voor een plek in de play-offs voor een ticket in de UEFA Cup.

Rob Wielaert speelde tot nu toe alleen voor Nederland B. De trainingstages, waarvoor dertien spelers zullen worden uitgenodigd, worden afgewerkt op de velden van Golden Tullip Victoria in Hoenderloo. De bondscoach wil met de trainingen voorkomen dat spelers niet fit verschijnen bij de komende interlands.

De dertien uitgenodigde spelers zijn:
Stekelenburg, Van der Wiel, Wielaert (Ajax), Afellay, Amrabat, Marcellis (PSV), Elia, Braafheid (FC Twente), Van Bronckhorst, Timmer (Feyenoord), De Zeeuw, Mendes da Silva, Schaars (AZ).

Bron: Ajaxlife.nl

Related posts