Van Basten: ‘Ajax favoriet tegen PSV’

Volgens Marco van Basten is zijn ploeg zondag in Eindhoven bij de topper tegen PSV favoriet. Ajax draait de laatste weken zoals het eigenlijk het hele seizoen voor ogen had. Of de goede lijn ook doorgetrokken kan worden tegen PSV zal zondagmiddag blijken.

Van Basten liet op de persconferentie voor de confrontatie met PSV weten zijn eigen ploeg als favoriet te zien. ‘Al blijft het natuurlijk wel PSV tegen wie je speelt’, aldus de trainer. Ajax komt als nummer drie naar Eindhoven toe, waar PSV momenteel een teleurstellende vijfde positie bekleed in de eredivisie. Het elftal van interim-trainer Dwight Lodeweges, die komend seizoen wordt vervangen door Fred Rutten, is geen schim meer van de ploeg die vorig jaar de vierde landstitel op rij binnen sleepte.

Trainer Marco van Basten moet het in het Philips-stadion alleen stellen zonder middenvelder Gabri. Voor Jan Vertonghen rest waarschijnlijk ‘slechts’ een plekje op de reservebank. Door de terugkeer van Thomas Vermaelen, hij was afgelopen week geschorst, zal Vertonghen waarschijnlijk weer naar de bank verhuizen. De wedstrijd zal voor Ismaïl Aissati een bijzondere zijn. De spelmaker van Ajax kwam afgelopen zomer over van PSV, maar kwam door veel blessureleed bijna niet aan spelen toe in zijn eerste seizoen in Amsterdam. Nu is hij echter één van de smaakmakers. Ook dacht de trainer nog even na over het naderende kampioenschap van AZ. ‘Het is wel even wennen dat Ajax en PSV spelen om de tweede en de vierde plaats. Maar AZ heeft het goed gedaan. Het is de terechte kampioen. Wij zullen het maximale eruit moeten halen dit seizoen en dat is de tweede plaats’, aldus San Marco.

Ajax zelf is nog altijd met FC Twente in een spannende strijd verwikkeld om die tweede plek. Die geeft recht op een plekje in de voorrronde van de Champions League. Nummer twee FC Twente heeft met nog vier wedstrijden te spelen één punt voorsprong op de Ajacieden. Het doelsaldo is overigens wel in het voordeel van Ajax, met +40 om +30. Beide clubs hebben nog een pittig programma voor de boeg. Het zou zo maar eens kunnen gebeuren dat de laatste competitiewedstrijd op 10 mei, wanneer de ploegen tegenover elkaar staan, beslissend zal zijn.

De programma’s van beide ploegen:

Ajax:
19-4 PSV – Ajax
26-4 Ajax – AZ
3-5 Sparta – Ajax
10-5 Ajax – FC Twente

FC Twente:
18-4 Feyenoord – FC Twente
25-4 Heerenveen – FC Twente
3-5 FC Twente – AZ
10-5 Ajax – FC Twente

Related posts