‘Als AZ verliest is er weer van alles mogelijk’

Marco van Basten geeft in het weekblad ELF aan dat hij verwacht dat AZ komend weekeinde al kampioen wordt. Maar wanneer dat niet gebeurt, denkt de trainer van Ajax dat er nog een spannend slot van de competitie aankomt. Komende zaterdag speelt AZ thuis tegen Vitesse. ‘AZ moet het dit weekeinde doen, anders kan het nog heel spannend worden,’ aldus Van Basten. ‘Het schema van AZ na de wedstrijd tegen Vitesse, is namelijk nogal pittig.’ AZ staat dan nog tegenover Ajax, FC Twente (beide uit) en SC Heerenveen (thuis).

Van Basten gaat er dan wel vanuit dat zijn ploeg komende zondag wint van PSV en over anderhalve week ook wint van AZ. ‘Als AZ verliest van Vitesse is het gat tussen Ajax en AZ nog maar zes punten. Dan is er weer van alles mogelijk.’

Related posts