Aissati: ‘PSV blijft apart voor mij’

Ismaïl Aissati maakte afgelopen zomer de overstap van PSV naar Ajax. Komend weekend neemt hij het met de Ajax op tegen zijn oude werkgever, die bij de middenvelder nog altijd een warm plekje in het hart heeft.

PSV en Ajax treffen elkaar zondag in Eindhoven. Voor Aissati een bijzondere ontmoeting. De gedreven middenvelder kwam vorig seizoen over uit Eindhoven en lijkt na vele maanden blessureleed zijn draai eindelijk gevonden te hebben in de Amsterdam Arena. Op de website van PSV spreekt Aissati zich uit over zijn eerste seizoen buiten Eindhoven. ‘In het begin was het erg wennen bij Ajax. Ik kreeg die vervelende knieblessure en begon eigenlijk bij Ajax met revalideren in plaats van te spelen’.

Of de overstap een goede keus is geweest laat Aissati weten, ‘Het was wel heel erg wennen voor mij bij Ajax. Ik was PSV gewend, dat gemoedelijke. Maar het bevalt mij bij Ajax ook. Er wordt vaak gezegd dat Ajax een kille club is. Maar dat merk ik in de groep niet. We hebben ook veel Zuid-Amerikanen, net als toen ik bij PSV zat. Ik weet hoe zij zijn, het zijn warme mensen’.

Zondag speelt de middenvelder met Ajax tegen zijn oude ploeggenoten. Dit had volgens Aissati ook andersom kunnen zijn. ‘Ik heb veel aan de club te danken en dat vergeet ik ook niet’. Nadat trainer Hiddink vertrok uit Eindhoven had Aissati de hoop dat hij meer speelminuten zou krijgen maar dit gebeurde niet.
Omdat de middenvelder naar eigen inzicht te weinig speelde, kon hij zijn belofte nooit helemaal waarmaken. ‘Ik denk dat ik wel had kunnen slagen bij PSV maar dat ik meer geduld had moeten hebben, maar dat is achteraf. Als voetballer wil je wekelijks spelen daar doe je het voor’. Dat het nu wat minder gaat met zijn oude ploeggenoten doet Aissati nog wel wat. ‘We hadden een goede band in de spelersgroep en dan weet je hoe zij dit ervaren. Zondag zal ik in ieder geval die gedachte even aan de kant zetten. Ik ben er absoluut van overtuigd dat het volgend jaar weer beter met ze gaat’.

Bron: Sportweek.nl

Related posts