Fernando ‘El Niño’ Torres scoort Van Basten doelpunt

Wie Liverpool-spits Fernando Torres afgelopen weekend tegen Blackburn Rovers de 1-0 zag maken, moet zijn gedachten even hebben laten afdwalen naar het EK in 1988. De Spaanse spits bootste in het duel de wereldgoal van Marco van Basten op dat toernooi na.

De collega van Ryan Babel controleerde op precies dezelfde wijze de bal zoals Van Basten dat ook kon in zijn glorietijden. Met precisie ving hij de bal op met zijn borst om vervolgens het leder in één keer op doel af te vuren. Evenals Rinat Dasajev, doelman van de Sovjet-Unie ten tijde van het EK 1988 in Duitsland, was Blackburn Rovers-goalie Paul Robinson kansloos op de prachtige volley van de Spanjaard. Nog niet eerder was er iemand die de goal zo goed nabootste. Torres zijn doelpunt komt er dicht bij maar toch blijft de pegel van San Marco nog steeds nr1.

Bekijk hier het Torres (Van Basten) doelpunt.


Related posts