Van der Wiel: ‘Welke club ook komt; Ik speel volgend seizoen sowieso nog voor Ajax’

‘Het lijkt wel alsof hij wat benzine van Hatem Trabelsi heeft overgenomen’, zei een Ajax-supporter zondagmiddag treffend. Hij is Gregory van der Wiel en Trabelsi was waarschijnlijk de beste Ajax-back van de laatste tien jaar. Van der Wiel maakt een superseizoen door en debuteerde in februari zelfs al voor het Nederlands elftal. Deze week doken de eerste geruchten over buitenlandse interesse op. “Maar ik speel volgend seizoen sowieso nog voor Ajax.”

Geen schwalbe
Van der Wiel zegt het met een glimlach. De verdediger raakt langzaamaan gewend aan de vele interviews die hij moet afgeven. De aandacht groeit, want Van der Wiel is sinds kort international. Tel daar zijn uitstekende vorm bij Ajax bij op en er ontstaat een potentiële topper.

Zondag tegen Willem II kon hij naar hartenlust opstomen en versierde hij een strafschop. In de herhaling leek het een schwalbe. “Maar het was geen toneel. Ik voelde dat hij me raakte.” Door de 7-0 zege op de Tilburgers hoeft Ajax in ieder geval niet meer naar het doelsaldo ten opzichte van nummer twee FC Twente te kijken. “Dat zeiden we voor de wedstrijd al tegen elkaar”, legt Van der Wiel aan Goal.com uit. “Het kan nog wel eens belangrijk worden, hebben we de afgelopen jaren gezien.”

Beste voetbal van het seizoen
“We speelden vandaag echt heel goed. Na balverlies gingen we er gelijk op om vervolgens het balletje rond te laten gaan. Een vroeg doelpunt is heel belangrijk. Van daaruit bleven de goals maar komen en bleef het ook goed lopen. In de rust zei de trainer dat we lekker moesten doorgaan. Dat lukte goed”, vond Van der Wiel, die dit seizoen Bruno Silva degradeerde tot figurant bij de eerste selectie.

De verdediger kijkt, mede door de schrobbering tegen Willem II, met vertrouwen uit naar de topwedstrijden (PSV-uit, AZ-thuis) die voor de boeg staan. “We hebben uit de laatste paar wedstrijden veel vertrouwen gehaald. We spelen het beste voetbal van het seizoen en pakken aardige overwinningen mee. We voelen onszelf groeien en voelen elkaar beter aan. Dat heeft blijkbaar toch tijd nodig gehad. Nu is het er, waardoor ik heel veel vertrouwen heb voor de komende toppers.”

Van der Wiel blijft bij Ajax
Als succesfactor wordt de inbreng van Ismaïl Aissati vaak genoemd. Van der Wiel is ook onder de indruk geraakt van de Marokkaan. “Hij is zo belangrijk, een fantastische speler. Op het middenveld kan hij alles. Het spel verdelen en diep gaan. Het is goed voor Ajax”, aldus van der Wiel, die deze week voor het eerst gelinkt werd met een transfer.

Volgens Tuttosport wil Juventus Van der Wiel naar Italië halen om de selectie te verjongen. “Ik heb het gelezen. Wat ik ervan vind? Ik voel me gevleid natuurlijk. Het is mooi om te horen, maar het is maar de vraag wat er van waar is natuurlijk. Van mijn zaakwaarnemer heb ik niets gehoord.” Collega-international Nigel de Jong adviseerde de Eredivisie-spelers bij Oranje onlangs nog vroegtijdig naar het buitenland te gaan. Van der Wiel: “Dat kan ook wel, maar het verschilt per speler. De één voelt zich klaar, de ander wil nog wat meer leren hier. Ik voetbal volgend seizoen in ieder geval nog bij Ajax, welke club er ook komt.”

Bron: Goal.com

Related posts