Brama: ‘Twente doet niet onder voor Ajax; Wij geven dit niet meer weg’

De titelstrijd is al enige weken niet meer spannend te noemen, maar verder stevent de Eredivisie af op een heerlijke climax. De verschillen in de kelder van de competitie zijn klein, de tickets voor de play-offs kunnen naar diverse ploegen en ook de strijd om de tweede plek ligt nog open. FC Twente en Ajax zijn de belangrijkste kandidaten voor de felbegeerde stek achter AZ, die plaatsing voor de voorronde van de Champions League oplevert, en Wout Brama durft wel te voorspellen hoe dit gevecht zal gaan eindigen.

De middenvelder van FC Twente kent, met nog vier wedstrijden voor de boeg, geen angst. “We geven de tweede plaats niet meer weg’’, voorspelt Brama in het Algemeen Dagblad. We zijn bang voor niemand en en we hebben deze uitgangspositie niet voor niets afgedwongen. Nu zullen we er blijven ook. Ajax? Vind ik de laatste tijd niet altijd sterk spelen. Daar doen wij niet voor onder. Vorig seizoen hebben we ze via de play-offs de weg naar de Champions League geblokkeerd. Dat doen we graag nog een keer.”

Twente staat momenteel een puntje voor op Ajax, dat zondag aan het zelfvertrouwen werkte door Willem II met 7-0 van de mat te vegen. Twente had op haar beurt niet veel moeite met Roda JC: 4-2. De Tukkers spelen in de komende weken nog tegen feyenoord (uit), Heerenveen (uit) en AZ (thuis), waarna de confrontatie met Ajax in de ArenA op de rol staat. De Amsterdammers treffen voor dit duel nog PSV (uit), AZ (thuis) en Sparta Rotterdam (uit).

Related posts